top of page
 • Is de entree gratis?
  Ja, de entree is gratis op het Bevrijdingsfestival 2024.
 • Ik ben invalide en kan ik naar het Bevrijdingsfestival ?
  Je kan je hiervoor aanmelden uiterlijk 7 dagen voor het evenement via email: bevrijdingsfestivalzoetermeer@ziggo.nl Een Invaliden entree en toilet zijn aanwezig.
 • Hoe laat start het Bevrijdingsfestival?
  Het Bevrijdingsfestival start om 12.45 uur. Zie menu middag en avond programma voor meer informatie.
 • Wordt er alcohol geschonken?
  In de middag wordt er geen alcohol geschonken. Vanaf 16.00 uur is dit na het stoppen van het kinderprogramma wel mogelijk. Bezoekers 18 tot 25 jaar krijgen na vertoon ID een alcoholbandje.
 • Voor welke leeftijden is het Bevrijdingsfestival Zoetermeer geschikt?
  Het Bevrijdingsfestival is voor alle leeftijden toegankelijk. De middag van 12.45 uur tot 16.00 uur is alcohol vrij en meer geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Ouders / verzorgers dienen wel zelf te beslissen of het avond programma geschikt is voor hun kinderen. We schenken alleen geen alcohol aan minderjarigen. Er kan op de avond om je legitimatie gevraagd worden bij de entree / bar . Tevens kan je bij de entree gefouilleerd worden. Ben je tussen de 18 en 25 jaar dan ontvang je een alcoholbandje.
 • Waar kan ik parkeren?
  U kunt voor het evenement parkeren in en op een van de vele parkeergarages / parkeerplaatsen in en rondom het Stadshart Zoetermeer. De evenementen locatie is uitstekend bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheden. U kunt uw auto o.a. parkeren in één van de volgende overdekte parkeergarages: P1 - Belgiëlaan - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; P2 - Bovenlangs - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; P2 - Onderlangs - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; P4 - Luxemburglaan - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; P5 - Amsterdamstraat - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; P8 - Nederlandlaan - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; P9 – Duitslandlaan - eerste 2 uur gratis. Hierna geldt een tarief van € 1,90 voor 50 minuten, met een maximum tot € 15,- per dag; Parkeer garage Cadenza Italiëlaan - eerste uur gratis, vervolgens € 0,50 cent per 12 minuten; Parkeren Denemarkenlaan – lokaal tarief; Garage Driekant - maximaal 2 uur je auto parkeren tegen het tarief van 2,40 euro per uur.
 • Is het festivalterrein per fiets bereikbaar?
  Ja, met de fiets / scooter is het evenement te bereiken. Je kunt je fiets / scooter plaatsen op het Dobbe eiland of voor schuin voor Puurr aan de Dobbe of bij het Nicolaasplein. Tevens aan de rand van het Stadshart vindt je 3000 gratis stallingsplaatsen waarvan 1250 bewaakt zijn. De openingstijden van de bewaakte stallingen zijn per stalling verschillend en variëren dagelijks maar op 5 mei zijn ze geopend van 08.00 - 00.00 uur. Buiten de bewaakte uren zijn enkele van deze stallingen wel open, maar niet bewaakt. U kunt op deze avond geen fietsen stallen op de Markt.
 • Hoe is het festival terrein lopend te bereiken?
  Komt u lopend dan kunt u de Markt door de omringde looppaden bereiken. De hoofd entree is bereikbaar via het Zuidwaarts. Het 2e Podium Nicolaasplein is vanaf 18.00 uur geopend.
 • Mag ik een paraplu of poncho meenemen?
  Paraplu’s zijn niet toegestaan. Uiteraard mag je wel een poncho meenemen. Er zijn poncho’s te koop op het festival bij de bar. Op = Op
 • Mag ik dranken en of eten meenemen?
  Er mogen geen eigen dranken en eten mee naar binnen worden genomen . Er zijn bars op het festival om dranken en eten te kopen.
 • Word ik gefouilleerd bij de ingang?
  Ja, bij de ingang wordt je gevraagd om te laten zien wat je bij je hebt. Wil je hier niet aan mee werken, dan heeft de organisatie het recht om je te weigeren.
 • Is er EHBO aanwezig?
  Ja, er is EHBO aanwezig op de Markt en het Nicolaasplein.
 • Ik ben iets verloren of heb iets gevonden. Waar kan ik terecht?
  Gevonden voorwerpen zijn op 5 mei op te halen aan de Frankrijklaan 6. Na 5 mei kunt u telefonisch via 015- 3109952 informeren naar de gevonden voorwerpen. Heeft u iets gevonden geef het dan af aan de bar.
 • Mag ik een (video) camera meenemen?
  Nee, grote foto en video camera's zijn verboden. Deze worden alleen toegelaten voor de pers? Hiervoor dient een pers accreditatie worden aangevraag.
 • Is er een huisreglement ?
  Ja, er is een huisreglement. Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie regels opgesteld. Bij betreding van het evenemententerrein gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels. · Het betreden van het evenement is geheel voor eigen risico van de bezoeker. · Het is verboden om voedsel, drank, lachgas, drugs, glaswerk, (plastic)flessen, blik, spuitbussen, vuurwerk, slag/steek en of andersoortige wapens en andere gevaarlijke voorwerpen mee te nemen naar het terrein op straffe van verwijdering. · Het dealen, gebruiken of bij zich dragen van enigerlei verdovende middelen is ten strengste verboden op straffe van verwijdering. · Bezoekers die niet toerekeningsvatbaar meer zijn (dronkenschap of onder invloed bijvoorbeeld) kunnen preventief worden verwijderd. · Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften of aan aanwijzingen van het beveiligingspersoneel. · De organisator en haar medewerkers behouden zich te allen tijde het recht voor om de bezoekers van het evenement bij zowel het betreden van het terrein als op het terrein zelf op ieder moment te fouilleren. De organisator en haar medewerkers behouden zich het recht voor om bezoekers die geen medewerking willen verlenen aan voornoemde fouillering of visitatie de toegang tot het terrein te weigeren en/of van het terrein te verwijderen. · Bezoekers kunnen worden verwijderd als zij/hij waarschuwingen van de beveiliging niet opvolgt, als hij/zij de omgeving tot last is, betrapt wordt op vernieling. · Bezoekers worden na het plegen van strafbare feiten overgeleverd aan de politie. · Het is voor bezoekers niet toegestaan zelf alcohol mee te brengen en te nuttigen. Bij constatering wordt toegang tot het evenemententerrein geweigerd. · Het is niet toegestaan om op, of in nabijheid van het evenemententerrein, flyers of posters te verspreiden zonder overleg met de organisatie. · De organisatie is nimmer aansprakelijk voor schade ten gevolge van overlijden, letsel, ongevallen, kwetsing, verlies, beschadiging of diefstal veroorzaakt aan de bezoeker tijdens of ten gevolge van een bezoek aan het evenement door handelen of nalaten van de organisator en/of derden. · Het Bevrijdingsfestival is een feest voor iedereen. Houd voldoende rekening met elkaar en in het bijzonder met kinderen en met mindervalide bezoekers.
 • Kan ik met contant geld of pin betalen?
  Ja, je kan met contant geld en pin betalen
 • Zijn er oordoppen?
  Ja, deze zijn aanwezig en je kan deze bij de toiletten kopen.
 • Zijn er genoeg toiletten?
  Ja, er zijn genoeg toiletten op het festival terrein. Wildplassen in de omgeving van het festival terrein is strikt verboden. Maak dus s.v.p. gebruik van onze toiletten. € 1.- per toilet bezoek.
 • Hoe kan ik een perskaart aanvragen voor het bevrijdingsfestival?
  Je kunt 10 dagen voor 5 mei een verzoek indienen bij de organisatie via bevrijdingsfestivalzoetermeer@ziggo.nl
 • Er zijn foto’s van mij gemaakt, waar kan ik deze terugvinden?
  Je kunt deze foto's terugvinden op de Social media van het bevrijdingsfestival of daags na het evenement op de website van het bevrijdingsfestival.
 • Kan ik wat eten op het Bevrijdingsfestival ?
  Ja, we hebben diverse foodtrucks op het bevrijdingsfestival. Vanaf 12.45 uur Aan de achterzijde van de Markt (het gat in de markt) hebben we 3 foodtrucks en op het Nicolaaplein vanaf 18.00 uur 1 Foodtruck. Het ministerie van Geluk, Streetchefs , Swegg en Patat en More.
 • Mag ik flyeren op het festivalterrein?
  A: Het is niet toegestaan te flyeren of andere zaken uit te delen op of rondom het festivalterrein. Ziet de organisatie of beveiliging dit toch gebeuren, dan kun je van het terrein worden verwijderd.
 • Wat als het festival vol is?
  Er is een kans dat het festival in de avond vol zal raken en dat je geen toegang krijgt. Dit jaar is er op het Nicolaasplein een 2e podium en kan je ook het 3e kleine podium bezoeken op Oostwaarts. Advies : Kom daarom vroeg en advies is voor 16.30 uur.
 • Werken jullie met een beker recycle systeem?
  Ja, wij werken met een beker recyclesysteem. Je ontvangt bij de entree een recycle muntje en tegen inlevering van dit muntje bij de bar kan je een drankje bestellen. Bij het verlaten van het festival op de Markt en het nicolaasplein dien je je glas in te leveren bij de Pet Recycle containers.
bottom of page